
Kokous- ja juhlapalvelut
Haltia ja Nuuksion luonto tarjoavat organisaatioille inspiroivan ympäristön työskentelyyn ja yhteishengen luomiseen. Tilaisuuksia varten Haltiasta löytyy monipuolisia ja muunneltavia kokous- ja juhlatiloja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Halutessasi voit varata joko ravintolan tai vaikka koko talon yksityiskäyttöön!
Opastetut luontoretket, melontaretket ja lumikenkäily raikkaassa ulkoilmassa virkistävät mielen. Oli mielessäsi sitten konferenssi, kokous, seminaari, juhlat tai virkistyspäivä, Haltia tarjoaa upeat puitteet tapahtumallesi Nuuksion luonnossa.
Luonto hallitsee koko taloa: luonnonvalo tulvii isoista ikkunoista ja tuo sisätiloihinkin kulloisenkin vuodenajan tunnelmaa. Ravintolan terassilta voi tarkkailla talven hiljaisuutta tai kesän taikaa. Saivo-kabinetin saunasta avautuu upea näkymä Nuuksion Pitkäjärvelle.
Tarjoamme kotimaisista, puhtaista raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä kauden makuja. Tarjoilut saavat inspiraationsa ja makunsa suomalaisesta luonnosta, yrteistä sekä luomu- ja lähiruuasta. Kokouspakettien hintaan kuuluu aina sisäänpääsy Haltia-luontokeskuksen näyttelyihin.
Kokouspaketit
Tutustu valmiisiin kokouspaketteihimme, tai suunnitellaan päiväänne yksilöllinen ohjelma! Kaikki kokouspakettimme sisältävät tilavuokran ja pääsyliput Haltian näyttelyihin.
Aarni – kokopäivän kokouspaketti:
Aamukahvi tai tee sekä talon suolainen
Luonto lautasella – lounas ravintolasalissa
Runsas lounas saa inspiraationsa ja makunsa suomalaisesta luonnosta, itse kerätyistä villiyrteistä ja luomu- ja lähiruuasta. Lounaaseen kuuluu monipuolinen alkuruokapöytä, keitto, pääruoka valinnan mukaan, leipävalikoima ja kahvi tai tee sekä päivän jälkiruoka. Valikoimastamme löytyy aina myös kasvisvaihtoehto. Gluteeniton ja maidoton vaihtoehto on saatavilla.
Iltapäiväkahvi/tee ja talon makea
Vierailu Haltian näyttelyissä veloituksetta
Haltian näyttelyt kokoavat Suomen upeimmat luontokohteet saman katon alle. Pääsette kansallispuistojen mahtaviin maisemiin, upeille vaellusreiteille. Näyttelyt seuraavat luonnon vuodenkiertoa ja hyödyntävät valtavan maisemapanoraamavideon lisäksi muun muassa vr-tekonologiaa, ääntä, interaktiivisuutta ja taideteoksia.
Outa – puolenpäivän kokouspaketti:
Aamukahvi tai tee sekä talon suolainen TAI Iltapäiväkahvi/tee ja talon makea
Luonto lautasella – lounas ravintolasalissa
Runsas lounas saa inspiraationsa ja makunsa suomalaisesta luonnosta, itse kerätyistä villiyrteistä ja luomu- ja lähiruuasta. Lounaaseen kuuluu monipuolinen alkuruokapöytä, keitto, pääruoka valinnan mukaan, leipävalikoima ja kahvi tai tee sekä päivän jälkiruoka. Valikoimastamme löytyy aina myös kasvisvaihtoehto. Gluteeniton ja maidoton vaihtoehto on saatavilla.
Vierailu Haltian näyttelyissä veloituksetta
Haltian näyttelyt kokoavat Suomen upeimmat luontokohteet saman katon alle. Pääsette kansallispuistojen mahtaviin maisemiin, upeille vaellusreiteille. Näyttelyt seuraavat luonnon vuodenkiertoa ja hyödyntävät valtavan maisemapanoraamavideon lisäksi muun muassa vr-tekonologiaa, ääntä, interaktiivisuutta ja taideteoksia.
Kokouspakettien minimiveloitus 10 hengen mukaan.
Pienempi ryhmä? Ole yhteydessä ja pyydä tarjous!
Kokoustilat
Haltia tarjoaa korkeatasoisella tekniikalla varustettuja inspiroivia tiloja moneen käyttöön.
Haltia-salissa järjestyvät konferenssit, kokoukset, seminaarit ja konsertit sekä elokuvanäytännöt. Osa katsomosta voidaan tarvittaessa siirtää sivuun, jolloin tila toimii esimerkiksi näyttelysalina. Auditorion etuseinälle saa tarvittaessa avattua näkymän Nuuksion Pitkäjärven upeaan maisemaan, joka sopii taustaksi kokouspäivään. Korkealuokkainen äänentoisto palvelee niin klassista musiikkia ja elokuvia, kuin puhettakin. Pienemmissä tiloissa, kuten Saivo-kabinetissa, järjestät vaivattomasti kokouksen tai pienemmän seminaarin.
Haltia-sali 200 hengelle
Haltian 200 henkilön auditorioon on käynti 1. krs:ta eli sisääntulokerroksesta, jonka aulassa on oleskelutila LEHTO*. Monitoimiauditorio muuntuu tasalattiaisena kokous- tai illalliskäyttöön, miksei myös näyttelysaliksi.
Auditoriossa järjestyvät seminaarit, esitykset, konsertit ja elokuvanäytännöt. Korkealuokkainen äänentoisto palvelee niin klassista musiikkia ja elokuvia, kuin puhettakin. Haltia-sali on kooltaan 225 m².
Tilamuodot
Teatteri: 200 hlöä, penkkien edessä käännettävät pöytätasot.
Etuosa tasalattiaisena, pöytämuotovaihtoehdot:
Konferenssi: 14/24 hlöä (riippuen pöydän suunnasta valkokankaaseen nähden)
U-muoto: 32 hlöä
Ryhmätyöpöydät, vaihtoehdot: 3 x 14hlöä / 4 x 8hlöä / 5 x 6hlöä / 6 x 4hlöä
Täysi kattaus: 70 hlö
Cocktail-tilaisuus: 10 pystypöytää, ei tuoleja: max 60 hlöä
Auditorion etuseinälle saa tarvittaessa avattua näkymän Nuuksion Pitkäjärven upeaan maisemaan, joka sopii hyvin taustaksi kokoukselle.
Tekniikka
Projektori + valkokangas
AV-kalusteet näyttämöllä: tietokone, dokumenttikamera, Blu-Ray
Langaton mikrofonijärjestelmä (4 kpl solmio- & kapulamikrofonia)
Äänijärjestelmä (digitaalinen mikseri, kaiuttimet)
Valojärjestelmä (valopöytä, heittimet)
Tulkkikoppi (ei kiinteää tulkkaustekniikkaa)
Avustetun kuuntelun silmukka
Auditorion yhteydessä kokousjärjestäjän huone, jossa tulostin.
Haltia-salin nimi juontaa juurensa suomalaisista kansanuskomuksista
* Reaalimaailmassa eli keskisessä maailmassa sijaitsevat oleskelutila Lehto sekä auditorio Haltia-sali.
Lehto on ollut paikka, jossa muinaissuomalaiset ovat uhranneet sukunsa vainajille sekä luonnossa oleville haltiaolennoille – tästä tulee nimitys uhrilehto. Tämän lisäksi lehto on kuitenkin ollut myös oleskelupaikka, jonne on kokoonnuttu koko perheen kesken viettämään aikaa.
Haltia-salin nimi juontaa juurensa suomalaisista kansanuskomuksista. Suomalaisissa tulkinnoissa haltia on ollut jonkin paikan supranormaali kanta-asukas tai vartija, joskus myös tietyn eläinlajin kantaemo, lajin vanhin tai ensimmäinen edustaja.
Paikanhaltia on aina yksinään elävä, solitaarinen olento, joka vartioi asuinaluettaan, sen luontoa ja rauhaa. Eläintenhaltia on suojellut omiaan, ikään kuin vartioinut tietyn eläinlajin olemassaoloa palauttaen kuolleet tai tapetut eläimet takaisin maan päälle.
Haltiat ovat omalla alueellaan ja oman lajinsa keskuudessa ihmisen ja luonnon välisten näkymättömien rajojen vartijoita, joiden suopeudesta riippui myös ihmisen menestyminen. Haltioita koskevissa luokitteluissa erotetaan luonnonpaikkojen ja kulttuuripaikkojen haltiat. Luonnonhaltioita ovat olleet metsien ja järvien yliluonnolliset asukkaat tai luonnoneläinten kantaemot, kulttuurihaltiat ovat eläneet ihmisen rakentamassa ympäristössä, taloissa, työpaikoilla, myllyissä tai kirkoissa. Haltia jakautuu kerrostuneen maailmankuvan mukaisesti kolmeen osaan: yliseen, keskiseen ja aliseen maailmaan.
Kerrostunut maailmankuva-ajattelu liittyy erityisesti pohjoisten kansojen vanhoihin uskomuksiin ja on selkeitä todisteita, että tällainen ajattelumalli on ollut joskus osa myös suomalaista kansanuskoa.
SAIVO KOKOUSTILA JA SAUNA 10-12 hengelle
Haltian pohjakerroksessa sijaitsee kokoustila SAIVO*, jonka yhteydessä on sauna ja terassi, jolta on kaunis näköala Nuuksion Pitkäjärvelle. Koko 38 m² (kokoustila).
Pöytämuodot:
Konferenssi-muoto: 10-12 hlöä.
Kokousvarustus: 55” näyttö, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä.
* Saivo (sáiva) tulee saamen kielestä. Sanalla on monia merkityksiä, mutta tyypillisimmin se tarkoitti erityisen kalaisaa tai pyhää järveä. Tavallinen on myös uskomus saivojärvestä kaksoispohjaisena järvenä. Järven pohjassa uskottiin olevan aukko, jonka alla oli toinen järvi. Tuota aukkoa saamelaiset ovat pitäneet myös kulkureittinä keskisen ja alisen maailman välillä. Suomen kansallispuistoissa on monia tunnettuja saivojärviä.
Ravintola Haltia sekä kabinetit 16-250 hengelle
Ravintolasali 230 m² sekä 150 m²:n katettu terassi, jolta upea järvinäköala Nuuksion Pitkäjärvelle.
Henkilömäärät
Ravintola Haltia: 180
Terassi: 72
Tila on mahdollista jakaa erillisiksi, pienemmiksi kokoustiloiksi. Ravintolassa on varattavissa kabinetit PÄIVÖLÄ ja BOASSU yksityistilaisuuksia varten. Myös koko ravintola on mahdollista varata yksityiskäyttöön.
Kabinetti Päivölä
Koko 42 m²
Pöytämuodot
U-muoto: 16 hlöä
Konferenssi: 18 hlöä
Luokkamuoto: 18-20 hlöä
Teatterimuoto: 35 hlöä
Täysi kattaus: 30 hlöä Ryhmätyöpöydät: 4 x 4-6 hlöä
Tilaan saadaan yhdistettyä terassista oma yksityinen alueensa.
Kokoustilavarustus: 55″ näyttö, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä.
*Ylisessä maailmassa sijaitsevat ravintola ja sen kabinetti Päivölä tarjoavat ”taivaallisia makunautintoja”.
Päivölä on suomalaisessa kansantarustossa esiintyvä paikka, jossa järjestetään suuret pidot, toisinaan kutsuttu jopa ”jumalten juomingeiksi”. Päivölän pidoista kerrotaan ainakin Lemminkäis-runoissa. Kalevalaan Elias Lönnrot tosin vaihtoi eepoksen yhdenmukaisuuden vuoksi Päivölän tilalle Pohjolan, mutta Päivölä vaikuttaisi kansanrunojen perusteella olevan pitojen tapahtumapaikkana alkuperäisempi. Kabinetin nimeksi Päivölä sopii myös siellä olevan ulkonäkymän puolesta.
Haltia jakautuu kerrostuneen maailmankuvan mukaisesti kolmeen osaan: yliseen, keskiseen ja aliseen maailmaan. Kerrostunut maailmankuva-ajattelu liittyy erityisesti pohjoisten kansojen vanhoihin uskomuksiin ja on selkeitä todisteita, että tällainen ajattelumalli on ollut osa myös suomalaista kansanuskoa.
Kabinetti Boassu
Koko 63,5 m²
Pöytämuodot
U-muoto: 28 hlöä
Konferenssi 34 hlöä
Luokkamuoto: 35 hlöä
Teatterimuoto: 56 hlöä
Täysi kattaus: 44 hlöä
Ryhmätyöpöydät: 4 x 8-10hlö, 6 x 5-6 hlöä
Kokousvarustus: projektori, fläppitaulu, tussit, paperia ja kyniä.
Boassusta on näkymä ainoastaan päänäyttelysaliin.
*Kodan peräosa, boassu eli posio. Ilmeisesti kodan peräosa oli saamelaisille pyhä paikka: Saamelaisessa kulttuurissa ”pyhällä” on taipumus paikantua. Se näyttää liittyvän korkeisiin paikkoihin, kuten Inarijärven Ukonsaari.
Tärkein perhetason kulttipaikoista on ehkä kodan peränurkkaus, boassu, posio. Siellä säilytettiin perheen rumpua ja naisille se oli tabu, vaikka sen jumaluus katsottiinkin feminiiniseksi. Jokaisella perheellä on oma uhritunturi, jossa sen suojelushenget asuvat. Siellä asuvat myös noidan suojelushenget ja noidan oppiin piti mennä nimenomaan tunturiin. Kristinuskon tullessa yhteiset uhripaikat korvautuivat kirkoilla.
Päivölä- ja Boassu-kabinetit voidaan yhdistää yhdeksi yhtenäiseksi tilaksi.
Näyttelysali
Haltian Suomen luonto -päänäyttelysali on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden ympäri. Tilaan voidaan järjestää katettu illallinen noin 40 henkilölle tai cocktail-tilaisuus jopa 200 henkilölle.
Asiakkaan omaa materiaalia on mahdollista esittää päänäyttelysalin panoraamaseinällä ja muilla pinnoilla. Kysy tarjousta näyttelysalin käytöstä myynnistämme!
Aarnitulen tulipaikka
800 m päässä Haltiasta, metsäisessä ympäristössä sijaitsee Aarnitulen tulipaikka, jota ryhmät voivat varata käyttöönsä arkisin klo 14 alkaen ja viikonloppuisin mihin aikaan tahansa.
Kesäkaudella Aarnituli on varattavissa ilman rajoituksia. Järjestä tunnelmallinen kokous tai virkistäydy työpäivän jälkeen tulilla!
HINTA
50,00 €/ 3 h (sis. ALV 24 %)
Aarnitulella on nuotiorinki, kolme katoksellista pöytäryhmää ja kuivakäymälä.
(Huomaathan, että metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko ei ole sallittua.)
Varauksen voit tehdä helposti painamalla tästä.
Auditorion etuseinälle saa tarvittaessa avattua näkymän Nuuksion Pitkäjärven upeaan maisemaan, joka sopii hyvin taustaksi kokoukselle
Saunatilojen vuokra 300 €/4h (sis. ALV 24 %), pyyhevuokra 6 €/hlö
Päivölä-kabinetista pääsee myös ulkoterassille.
Haltian pohjakerroksessa sijaitsevat kaksi kokoustilaa OTSO ja TARVAS, jotka voidaan yhdistää yhdeksi tilaksi.
Myös Haltian Suomen luonto -päänäyttelysali on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin vuoden ympäri.
Haltiassa voit pitää myös lastenjuhlia. Nähtävää ja koettavaa löytyy sekä sisällä että ulkona.
Meiltä löytyy valmiita teemapaketteja eri ikäisille päivänsankareille.
Jätä ohjelma ja tarjoilut meidän huoleksemme! Kysy lisää myyntipalvelustamme.