Öppettider

MÅN-TIS stängd
ONS-SÖN 11.00 – 17.00

 

Naturen på tallriken Lunch

ONS-SÖN 11.00 – 15.00
Vuxna 18 €
Barn 9 € (4-12 år)
Barn under 4 år äter gratis

MÖTEN OCH EVENEMANG

Haltias naturcentrum är en inspirerande miljö för såväl möten som rekreationsdagar och födelsedagsfester. Våra lokaler är mångsidiga och kan anpassas enligt behov.

Alla Haltias lokaler kan bokas genom restaurangens försäljningstjänst. Vi ordnar servering i önskat utrymme under ert möte eller varför inte en bastukväll. Restaurangen kan även hyras för privata tillställningar.

Kafé

Under Restaurang Haltias öppettider erbjuds alltid ekologiskt kaffe och te, färska bakverk och förfriskningar. Hos oss kan du också hämta en matsäck för en utflykt i skogen!

Restaurang HALTIA

Den naturnära Restaurang Haltia finns i Esbo i Haltia Finlands Naturcentrum. Genom dess panoramafönster har du en fantastisk utsikt över Noux Långträsk och nationalparkens landskap. 

Vi serverar mat tillredd av rena inhemska råvaror och säsongens smaker. I vårt kafé erbjuds färska salta och söta bakverk. 

Vår terrass med plats för 70 personer håller öppet från våren till långt in på hösten och där kan du ta en lunch- eller kaffepaus som du bara kan drömma om inne i staden. 

Gruppen

Kom och upplev Noux och Långträsks fantastiska landskap och utflyktsmöjligheter. Se Haltia-byggnaden, som ritats av Rainer Mahlamäki, och huvudutställningen som förevisar Finlands mångsidiga natur och årstider. Pricken över i:et är en delikat lunch på Restaurang Haltia.

Bokningar:

myynti@ravintolahaltia.fi eller

+358 (0)44 760 2473

ACTIVITeter i naturen

RESTAURANG- OCH MÖTESLOKALER

Restaurang och terrass

Restaurang Haltia lämpar sig utmärkt för såväl intima middagar som cocktailtillställningar för hundratals gäster. Restaurangen har planerats för att vara både funktionell och estetisk. Vid behov kan salen delas in i flera mindre rum med hjälp av flyttbara mellanväggar. Naturen är närvarande i inredningen av trä och i landskapet som förändras med årstiderna.

Restaurangens mål är att erbjuda sina gäster allt det som Finlands naturcentrum representerar för besökarna – mat tillredd av rena, inhemska råvaror, säsongens smaker och färska bakverk samt en avslappnad stämning.

230 m² + 150 m²:s täckt terrass med fantastisk utsikt över sjön.

Päivölä kabinett

The restaurant’s private room, Päivölä, can be reserved for private events. The large windows of the private room offer a view over Lake Restaurangens kabinett Päivölä kan bokas för privata tillställningar. Kabinettets stora fönster ger en fantastisk utsikt över Noux Långträsk och rummet kan anslutas till en avgränsad del av terrassen.

Storlek: 42 m²

Bordsformationer
U-form 22 pers. Diplomatform: 18 pers.
Klassrumsform: 24 pers.
Teaterform: 25 pers.
Full dukning: 25 pers.

Haltias auditorium

Haltias auditorium med 200 platser lämpar sig utmärkt för olika kurser och föreläsningar. Salens högklassiga ljudåtergivning möjliggör även olika slags konserter och filmvisningar. Med plant golv kan auditoriet även användas för middagar eller varför inte som utställningssal. Den fasta övre delen av läktaren kan avgränsas till ett separat utrymme med ett draperi.

Storlek: 225 m²

Bordsformationer
Teater: 200 personer, vändbara bordsskivor framför sittplatserna
Diplomatform: 14/24 personer (beroende på bordens riktning i förhållande till projektorduken)
U-form 32 pers.
Grupparbetsbord alternativ:
3 x 14 pers. /4 x 8 pers. /5 x 6 pers. /6 x 4 pers.
Full dukning: 70 pers.
10 höga bord utan stolar (för exempelvis cocktailtillställningar), max. 60 personer

Konferensrum Saivo och beställningsbastu

På Haltias bottenvåning finns konferensrummet Saivo. I anslutning till rummet finns en beställningsbastu. Rummet passar utmärkt för mindre möten eller middagar. Till konferensrummet hör en terrass med vacker utsikt över Noux Långträsk.

Bastun har plats för max. 10 personer, handdukshyra 6 €/st.

Storlek: 38 m² (konferensrum)

Bordsformationer
Förhandlingsform 10 pers

Konferensrummen Otso och Tarvas

På Haltias bottenvåning finns Otso och Tarvas, som kan slås ihop till ett enda rum på 85 m². Undervisningsrummen lämpar sig exempelvis som grupparbetsrum under möten, och även terrassen ingår. Tarvas är reserverat för Haltias naturskola vardagar fram till kl. 14.

Storlek: 42,5 m²

Bordsformationer
U-form 20
Klassrumsform: 20 pers.
Teaterform: 25 pers.

KONTAKTUPPGIFTER